Εργαστήρι Art Therapy (11 Νοεμβρίου): Ένας σούπερ ήρωας στον καθρέφτη μου!

22365709_1972081719735729_3193147566266787492_n

Η αυτοπεποίθηση ενός παιδιού αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για αυτό. Είναι η θωράκισή του απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Τον στηρίζει με τον ίδιο τρόπο που η στολή ενός σούπερ ήρωα τον βοηθά να καταπολεμήσει το κακό. Τα παιδιά που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις ως πηγές άγχους και δυσκολεύονται να βρουν λύσεις σε προβλήματα που συναντούν. Αντίθετα, τα παιδιά με υψηλή αυτοπεποίθηση αναγνωρίζουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες και να αντιστέκονται στις αρνητικές πιέσεις.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για κάθε παιδί, να ανακαλύψει τη δύναμη του εαυτού του, καθώς κάθε παιδί είναι μοναδικό όπως ένας ξεχωριστός σούπερ ήρωας.

Στο εργαστήρι ‘Ένας σούπερ ήρωας στον καθρέφτη μου’ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν πτυχές του εαυτού τους χρησιμοποιώντας την τέχνη ως βασικό εργαλείο. Μέσω της δημιουργικής έκφρασης θα προβάλουν τον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν τον κόσμο γύρω τους, ανακαλύπτοντας το δικό τους σούπερ ήρωα. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά ενθαρρύνονται να γίνουν πιο θετικοί άνθρωποι και να ξεκινήσουν να χτίζουν μια καλύτερη αυτοεικόνα. Η άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας, δηλαδή η αυτοεικόνα, είναι η σπουδαιότερη πτυχή της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθησή μας.

Χώρος: Λογοπαίγνιο θεραπευτικό κέντρο

Εικαστική θεραπεύτρια: Ελίνα Σουγλίδου

Ημέρα: Σάββατο, 11/11/17

Ώρα διεξαγωγής: 14:45-16:00

Ηλικίες παιδιών: 6 – 12 ετών

Κόστος συμμετοχής: €20 ανα παιδί
€17 ανα παιδί για μέλη του συνδέσμου CArTA

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων.*

Προ κράτηση και προ πληρωμή θέσεων στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 99 195912 / 99 540424

Το εργαστήρι οργανώνεται απο την εικαστική θεραπεύτρια Ελίνα Σουγλίδου σε συνεργασία με τo θεραπευτικό κέντρο «Λογοπαίγνιο» και υποστηρίζεται απο το Σύνδεσμο Εικαστικών Θεραπευτών Κύπρου ‘CArTA’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.